Brukere
Gjennom fleksibel brukeradministrasjon kan du opprette brukerkontoer for hvert medlem av familien eller organisasjonen din, og administrere tillatelser for hver bruker, for eksempel tilgang til delte mapper eller lagringskvoter. For å konfigurere brukertillatelser går du til TOS Skrivebord > Kontrollpanel > Tilgangstillatelser > Brukere.
Opprette bruker
I TOS-systemet kan du opprette og administrere flere brukerkontoer. Når du oppretter en bruker, må du angi følgende informasjon:
- Navn: Skriv inn brukerens navn.
- Beskrivelse: Beskriv kort brukerens formål eller rolle (valgfritt).
- E-post: Skriv inn brukerens e-postadresse. Systemvarsler (som meldinger om tilbakestilling av passord) sendes til denne adressen (valgfritt).
- Passord: Angi et passord for brukeren. Sørg for at passordet er sikkert for å beskytte brukerens personvern og sikkerhet.
- Telefon: Skriv inn brukerens kontaktinformasjon for enklere administrasjon og kommunikasjon (valgfritt).
- Lagringskapasitet: Angi grenser for lagringskapasitet for brukeren. Brukerkvoter kan bare angis når du bruker EXT4-filsystemet.
- Tildel brukergruppe: Tildel brukeren til en brukergruppe. Hvis brukeren tildeles administrator-brukergruppen, får brukeren administratorrettigheter.
- Tilgangstillatelser for delte mapper: Angi tilgangstillatelser for delte mapper for brukeren. Når du angir tilgangstillatelser for delte mapper, kombinerer systemet brukerens individuelle tillatelser og tillatelsene fra brukergruppen brukeren er tildelt, etter prioritetsrekkefølgen (Avslå > Les/Skriv > Skrivebeskyttet), for å fastsette brukerens faktiske tilgangsrettigheter til delte mapper.
- Brukernavn må ikke inneholde mellomrom og følgende spesialtegn: $ % & ‘ ( ) * + , / : ; < = > ? @ [ ] ^ ` | ~ , men bindestreker (-) og understreker (_) er tillatt.
- Brukernavn må være mellom 3 og 128 tegn lange og må ikke samsvare med eksisterende navn på delte mapper.
- Når du oppretter eller redigerer en bruker, må du sørge for at brukernavnet behandles uten hensyn til store og små bokstaver, for å oppfylle både Linux-systemets krav til store og små bokstaver og SMB-tjenestens uavhengighet av store og små bokstaver.
- Brukernavn kan ikke bruke reserverte systemnavn som "root" og "admin".
- Brukeren som opprettes under systeminitialiseringen, er superadministratoren, som tilhører administrator-brukergruppen og har root-rettigheter. Superadministratorbrukeren kan ikke slettes eller deaktiveres, brukernavnet kan ikke endres, og passordet kan bare endres av superadministratoren selv.
- Gjestebrukeren refererer til en gjestekonto som er spesielt utformet for tilgang til NAS-enheten din via SMB-protokollen i et Windows-miljø. Denne kontoen er deaktivert som standard. Når gjestekontoen er aktivert, kan brukere midlertidig få tilgang til visse offentlige ressurser, som den offentlige delte mappen, uten å oppgi brukernavn og passord. Gjestekontoen kan bare få tilgang til delte mapper som eksplisitt er satt til å tillate gjestetilgang, og tillatelsene til disse mappene er vanligvis satt til skrivebeskyttet for å ivareta datasikkerheten og forhindre uautoriserte endringer.
Administrere brukere
- Oppdater: Oppdaterer brukerlisten. Klikk på denne knappen hvis grensesnittet ikke viser de nyeste brukerendringene (inkludert opprettinger, slettinger eller opptatthet) i tide.
- Søk: Skriv inn nøkkelord for å finne ønsket bruker.
- Rediger: Endre eller angi brukerens personlige informasjon, tildeling av brukergrupper, tilgangstillatelser for delte mapper, lagringskvoter og utløpsdato for brukerkontoen.
- Importer: Importer brukerinformasjon i bulk. Klikk på Importer, velg brukerinformasjonstabellen. Det anbefales å først eksportere et standard regneark fra TOS-systemet og legge til ekstra brukerinformasjon i det.
- Eksporter: Eksporter brukerinformasjon. Velg én eller flere brukere, og klikk deretter på Eksporter. Den valgte brukerinformasjonen (brukernavn, passord (skjult), gjenopprettings-e-post, telefonnummer, tilgangstillatelser, brukergrupper, lagringskvoter, brukerrettigheter osv.) eksporteres som et Excel-regneark.
- Slett: Sletting av en brukerkonto tilbakekaller alle brukerens systemtillatelser, men brukerens data beholdes fortsatt.
- Når du importerer brukerinformasjon, er både brukernavn og passord obligatoriske felt, og brukernavn kan ikke inneholde mellomrom eller spesialtegn.
- Hvis ingen brukere er valgt, eksporterer klikk på "Eksporter informasjon" data for alle brukere.
Avanserte innstillinger
Du kan angi om brukere som ikke er administratorer, kan bruke e-postadressen sin til å tilbakestille passordet når de har glemt det, om regler knyttet til passordbegrensninger skal aktiveres, og om brukerens hjemmemappe skal aktiveres. Hvis du aktiverer hjemmemappen, opprettes et personlig område for brukeren, som inneholder modulene [Skrivebord], [Safe] og [Dokumenter].
- Standard passordregler: Inneholde både store og små bokstaver, inneholde tall, minimum passordlengde på 8 tegn.
- Hvis du deaktiverer homes-katalogen, deaktiveres også funksjonene Skrivebord, Safe og Dokumenter i brukerområdet, samt fotosikkerhetskopifunksjonen i TNAS Mobile-appen, Mine filer-funksjonen i TerraSync-appen og funksjonen for personlig område i TerraPhoto-appen.