Gå til hovedinnholdet
Versjon: TOS 6

Brukergrupper

Å opprette brukergrupper kan hjelpe administratorer med å administrere brukertillatelser mer effektivt. Administratorer kan kategorisere brukere i egendefinerte brukergrupper etter behov. Disse brukergruppene kan ha samme eller ulike tilgangstillatelser, men alle brukere i samme brukergruppe har de samme tilgangstillatelsene. For å opprette eller redigere brukergrupper går du til TOS skrivebord > Kontrollpanel > Tilgangskontroll > Brukergrupper.

Opprette brukergrupper​

TOS-systemet inkluderer brukergruppene admin og allusers som standard; disse to brukergruppene er forhåndsinnstilt av systemet og kan ikke slettes. Du kan opprette andre brukergrupper etter behov. Når du oppretter en brukergruppe, må du angi følgende informasjon:

  • Navn på brukergruppe: Skriv inn navnet på brukergruppen.
  • Beskrivelse: Oppgi en kort beskrivelse av formålet med eller rollen til brukergruppen (valgfritt), opptil 255 tegn.
  • Legg til brukere i brukergruppen: Merk av for brukernavnene i brukerlisten som du vil legge til i denne gruppen.
  • Administrator-brukergruppe: Administratorbrukergruppen. Alle medlemmer som tilhører administrator-brukergruppen, har administratorrettigheter.
  • allusers-brukergruppe: Alle brukere tilhører denne gruppen.
Navneregler
  1. Brukernavn må ikke inneholde mellomrom eller følgende spesialtegn: $ % & ' ( ) + , / : ; < = > ? @ [ ] \ ^ ` | ~, men bindestreker ( - ) og understreker ( _ ) er tillatt.
  2. Navn på brukergrupper må være mellom 3 og 128 tegn lange.
  3. Systemreserverte navn er forbudt som navn på brukergrupper, som "root", "admin" og "allusers".
Merk

Brukeren som opprettes under systeminitialiseringen, er en superadministrator. Denne brukeren er ikke bare tildelt administrator-brukergruppen, men legges også automatisk til i hver brukergruppe i systemet.

Administrere brukergrupper​

  • Brukergruppeinformasjon: Du kan redigere grunnleggende informasjon om den valgte brukergruppen og justere medlemskontoene i brukergruppen.
  • Brukergruppetillatelser: Gi eller tilbakekall tilgangstillatelser for brukergruppen til delte mapper. Tillatelsene forklares som følger: Les/Skriv: Brukergruppen gis full tilgang, slik at de kan bla gjennom filer i den delte mappen og utføre endringer, tillegg, slettinger og andre operasjoner på disse filene. Skrivebeskyttet: Brukergruppen har bare lesetilgang, slik at de kan se innholdet i filer i den delte mappen, men det er forbudt å gjøre endringer, tillegg eller slettinger. Avslå: Brukergruppen nektes eksplisitt tilgang til den delte mappen, slik at de ikke kan se eller utføre operasjoner på noe innhold i den.
  • Legg til/Fjern: Hvis du vil legge til eller fjerne brukere fra en brukergruppe, følger du trinnene som vises på siden.
  • Importer/Eksporter: Importer eller eksporter brukerinformasjon fra brukergruppen. Når du importerer brukerinformasjon, anbefales det at du først eksporterer et standard Excel-ark fra TOS-systemet og legger til annen brukerinformasjon basert på dette arket.
  • Slett: Velg brukergruppen du vil slette, og klikk på slette-knappen.
Merk
  1. Administratorer kan angi individuelle tillatelser for brukere i en brukergruppe. Når brukertillatelser avviker fra brukergruppetillatelser, er prioritetsrekkefølgen: Avslå > Les/Skriv > Skrivebeskyttet.
  2. Når du angir tillatelser for delte mapper, må du nøye vurdere hvilke brukere eller brukergrupper som trenger tilgangstillatelser, samt hvilket nivå av tilgangstillatelser de trenger.