Brukergrupper
Oppretting av brukergrupper kan hjelpe administratorer med å administrere brukertillatelser mer effektivt. Administratorer kan kategorisere brukere i tilpassede brukergrupper etter behov. Disse brukergruppene kan ha samme eller forskjellige tilgangstillatelser, men alle brukere i samme brukergruppe har identiske tilgangstillatelser.
Opprette brukergrupper
TOS-systemet inkluderer brukergruppene admin og allusers som standard ved initialisering. Disse to forhåndsinnstilte systembrukergruppene kan ikke slettes. Du kan opprette andre brukergrupper etter behov. Når du oppretter en brukergruppe, kreves følgende informasjon:
- Navn på brukergruppe: Skriv inn navnet på brukergruppen.
- Beskrivelse: Beskriv kort formålet med brukergruppen (opptil 255 tegn).
- Legg til brukere i gruppen: Velg brukernavnene som skal legges til i denne gruppen, fra brukerlisten.
- Tilgangstillatelser for delte mapper: Angi tilgangstillatelser til delte mapper for brukergruppen.
- admin-brukergruppe: Administratorbrukergruppe. Alle medlemmer som tilhører admin-brukergruppen, har administratorrettigheter.
- allusers-brukergruppe: Alle brukere tilhører denne gruppen.
- Navn på brukergrupper må ikke inneholde mellomrom eller følgende spesialtegn: $ % & ' ( ) * + , / : ; < = > ? @ [ ] ^ ` | ~ , men bindestreker ( - ) og understreker ( _ ) er tillatt.
- Navnet på brukergruppen må være mellom 1 og 64 tegn.
- Navn på brukergrupper kan ikke bruke systemreserverte navn som: "root", "admin", "allusers".
Brukeren som opprettes under systeminitialiseringen, er superadministratoren. Denne brukeren er ikke bare inkludert i admin-brukergruppen, men legges også automatisk til i hver brukergruppe i systemet.
Administrere brukergrupper
- Brukergruppeinformasjon: Du kan redigere den grunnleggende informasjonen til den valgte brukergruppen og justere medlemmene i brukergruppen.
- Legg til/Fjern: Hvis du trenger å legge til eller fjerne brukere fra en brukergruppe, følger du trinnene som vises på siden.
- Importer/Eksporter: Brukes til å importere eller eksportere brukerinformasjon i brukergrupper i bulk. Det anbefales å først eksportere standardmalen fra TOS-systemet eller laste ned tabellmalen under import, og deretter fylle inn annen brukergruppeinformasjon basert på denne malen.
- Slett: Velg brukergruppen du vil slette, og klikk på Slett.
- Administratorer kan angi individuelle tillatelser for brukere i en brukergruppe. Når brukertillatelser avviker fra brukergruppetillatelser, er prioritetsrekkefølgen: Avslå > Les/Skriv > Skrivebeskyttet.
- Når du angir tillatelser for delte mapper, må du nøye vurdere hvilke brukere eller brukergrupper som trenger tilgang, og hvilket tilgangsnivå de krever.