Spring til hovedindhold
Version: TOS 7

Brugergrupper

Oprettelse af brugergrupper kan hjælpe administratorer med at styre brugertilladelser mere effektivt. Administratorer kan kategorisere brugere i tilpassede brugergrupper efter behov. Disse brugergrupper kan have samme eller forskellige adgangstilladelser, men alle brugere i samme brugergruppe har identiske adgangstilladelser.

Oprettelse af brugergrupper​

TOS-systemet indeholder som standard brugergrupperne admin og allusers ved initialiseringen. Disse to forudindstillede systembrugergrupper kan ikke slettes. Du kan oprette andre brugergrupper efter behov. Når du opretter en brugergruppe, er følgende oplysninger påkrævet:

  • Navn på brugergruppe: Indtast navnet på brugergruppen.
  • Beskrivelse: Beskriv kort brugergruppens formål (op til 255 tegn).
  • Føj brugere til gruppen: Vælg de brugernavne, der skal føjes til denne gruppe, fra brugerlisten.
  • Adgangstilladelser til delte mapper: Angiv adgangstilladelser til delte mapper for brugergruppen.
  • admin-brugergruppe: Administratorbrugergruppe. Alle medlemmer, der tilhører admin-brugergruppen, har administratorrettigheder.
  • allusers-brugergruppe: Alle brugere tilhører denne gruppe.
Navneregler
  1. Navne på brugergrupper må ikke indeholde mellemrum eller følgende specialtegn: $ % & ' ( ) * + , / : ; < = > ? @ [ ] ^ ` | ~ , men bindestreger ( - ) og understregninger ( _ ) er tilladt.
  2. Længden af navnet på brugergruppen skal være mellem 1 og 64 tegn.
  3. Navne på brugergrupper må ikke bruge systemreserverede navne som f.eks.: "root", "admin", "allusers".
Bemærk

Den bruger, der oprettes under systeminitialiseringen, er superadministratoren. Denne bruger er ikke kun inkluderet i admin-brugergruppen, men føjes også automatisk til hver brugergruppe i systemet.

Administration af brugergrupper​

  • Oplysninger om brugergruppe: Du kan redigere de grundlæggende oplysninger for den valgte brugergruppe og justere medlemmerne i brugergruppen.
  • Tilføj/Fjern: Hvis du har brug for at tilføje eller fjerne brugere fra en brugergruppe, skal du følge de trin, der er angivet på siden.
  • Importér/Eksportér: Bruges til batchimport eller -eksport af brugeroplysninger i brugergrupper. Det anbefales først at eksportere standardskabelonen fra TOS-systemet eller downloade tabelskabelonen under import og derefter udfylde andre oplysninger om brugergruppen baseret på denne skabelon.
  • Slet: Vælg den brugergruppe, du vil slette, og klik på Slet.
Bemærk
  1. Administratorer kan angive individuelle tilladelser for brugere i en brugergruppe. Når brugertilladelser afviger fra brugergruppens tilladelser, er prioriteringsrækkefølgen for tilladelser: Afvis > Læs/Skriv > Skrivebeskyttet.
  2. Når du angiver tilladelser for delte mapper, skal du nøje overveje, hvilke brugere eller brugergrupper der har brug for adgang, og hvilket adgangsniveau de kræver.