קבוצות משתמשים
יצירת קבוצות משתמשים יכולה לעזור למנהלי מערכת לנהל הרשאות משתמשים בצורה יעילה יותר. מנהלי מערכת יכולים לסווג משתמשים לקבוצות משתמשים מותאמות אישית לפי הצורך. לקבוצות משתמשים אלו יכולות להיות הרשאות גישה זהות או שונות, אך לכל המשתמשים בתוך אותה קבוצת משתמשים יש הרשאות גישה זהות.
יצירת קבוצות משתמשים
מערכת TOS כוללת כברירת מחדל את קבוצות המשתמשים admin ו-allusers עם האתחול. לא ניתן למחוק את שתי קבוצות המשתמשים המוגדרות מראש על ידי המערכת. ניתן ליצור קבוצות משתמשים נוספות לפי הצורך. בעת יצירת קבוצת משתמשים, נדרש המידע הבא:
- שם קבוצת משתמשים: הזן את שם קבוצת המשתמשים.
- תיאור: תאר בקצרה את מטרת קבוצת המשתמשים (עד 255 תווים).
- הוסף משתמשים לקבוצה: בחר את שמות המשתמשים שיתווספו לקבוצה זו מתוך רשימת המשתמשים.
- הרשאות גישה לתיקיות משותפות: הגדר הרשאות גישה לתיקיות משותפות עבור קבוצת המשתמשים.
- קבוצת משתמשים admin: קבוצת משתמשים של מנהלי מערכת. לכל החברים השייכים לקבוצת המשתמשים admin יש הרשאות מנהל מערכת.
- קבוצת משתמשים allusers: כל המשתמשים שייכים לקבוצה זו.
כללי שמות
- שמות של קבוצות משתמשים אינם יכולים להכיל רווחים או את התווים המיוחדים הבאים: $ % & ' ( ) * + , / : ; < = > ? @ [ ] ^ ` | ~ , אך מקפים ( - ) וקווים תחתונים ( _ ) מותרים.
- אורך שם קבוצת המשתמשים חייב להיות בין 1 ל-64 תווים.
- אסור להשתמש בשמות קבוצות משתמשים שמורים על ידי המערכת כגון: "root", "admin", "allusers".
הערה
המשתמש שנוצר במהלך אתחול המערכת הוא מנהל-העל. משתמש זה לא רק נכלל בקבוצת המשתמשים admin אלא גם מתווסף אוטומטית לכל קבוצת משתמשים במערכת.
ניהול קבוצות משתמשים
- מידע על קבוצת המשתמשים: ניתן לערוך את המידע הבסיסי של קבוצת המשתמשים הנבחרת ולהתאים את החברים בתוך קבוצת המשתמשים.
- הוספה/הסרה: אם ברצונך להוסיף או להסיר משתמשים מקבוצת משתמשים, אנא פעל לפי השלבים המוצגים בעמוד.
- ייבוא/ייצוא: משמש לייבוא או ייצוא מרובה של מידע משתמשים בקבוצות משתמשים. מומלץ לייצא תחילה את התבנית הסטנדרטית ממערכת TOS או להוריד את תבנית הטבלה במהלך הייבוא, ולאחר מכן למלא מידע נוסף של קבוצת המשתמשים בהתבסס על תבנית זו.
- מחיקה: בחר את קבוצת המשתמשים שברצונך למחוק ולחץ על מחיקה.
הערה
- מנהלי מערכת יכולים להגדיר הרשאות אישיות עבור משתמשים בתוך קבוצת משתמשים. כאשר הרשאות המשתמש שונות מהרשאות קבוצת המשתמשים, סדר עדיפות ההרשאות הוא: חסום > קריאה/כתיבה > קריאה בלבד.
- בעת הגדרת הרשאות עבור תיקיות משותפות, אנא הקפד לשקול בזהירות אילו משתמשים או קבוצות משתמשים זקוקים לגישה ואיזו רמת גישה הם דורשים.