קבוצות משתמשים
יצירת קבוצות משתמשים יכולה לעזור למנהלי מערכת לנהל הרשאות משתמשים בצורה יעילה יותר. מנהלי מערכת יכולים לסווג משתמשים לקבוצות משתמשים מותאמות אישית לפי הצורך. לקבוצות משתמשים אלה יכולות להיות הרשאות גישה זהות או שונות, אך לכל המשתמשים באותה קבוצת משתמשים יש את אותן הרשאות גישה. כדי ליצור או לערוך קבוצות משתמשים, עבור אל שולחן העבודה של TOS > לוח בקרה > בקרת גישה > קבוצות משתמשים.
יצירת קבוצות משתמשים
מערכת TOS כוללת כברירת מחדל את קבוצות המשתמשים admin ו-allusers; שתי קבוצות משתמשים אלה הן הגדרות מוקדמות של המערכת ולא ניתן למחוק אותן. ניתן ליצור קבוצות משתמשים נוספות לפי הצורך. בעת יצירת קבוצת משתמשים, עליך להזין את המידע הבא:
- שם קבוצת המשתמשים: הזן את שם קבוצת המשתמשים.
- תיאור: ספק תיאור קצר של מטרתה או תפקידה של קבוצת המשתמשים (אופציונלי), עד 255 תווים.
- הוספת משתמשים לקבוצת המשתמשים: סמן את שמות המשתמשים ברשימת המשתמשים שברצונך להוסיף לקבוצה זו.
- קבוצת משתמשים admin: קבוצת משתמשי מנהלי המערכת. לכל החברים השייכים לקבוצת המשתמשים admin יש הרשאות מנהל מערכת.
- קבוצת משתמשים allusers: כל המשתמשים שייכים לקבוצה זו.
כללי שמות
- שמות משתמשים אינם יכולים להכיל רווחים ואת התווים המיוחדים הבאים: $ % & ' ( ) + , / : ; < = > ? @ [ ] \ ^ ` | ~, אך מקפים ( - ) וקווים תחתונים ( _ ) מותרים.
- אורך שמות קבוצות משתמשים חייב להיות בין 3 ל-128 תווים.
- שמות שמורים של המערכת אסורים לשמות קבוצות משתמשים, כגון "root", "admin" ו-"allusers".
הערה
המשתמש שנוצר במהלך אתחול המערכת הוא מנהל-על. משתמש זה לא רק מוקצה לקבוצת המשתמשים admin אלא גם מתווסף אוטומטית לכל קבוצת משתמשים במערכת.
ניהול קבוצות משתמשים
- מידע קבוצת המשתמשים: ניתן לערוך את המידע הבסיסי של קבוצת המשתמשים הנבחרת ולהתאים את חשבונות החברים בקבוצת המשתמשים.
- הרשאות קבוצת המשתמשים: הענק או שלול הרשאות גישה של קבוצת המשתמשים לתיקיות משותפות. הסבר ההרשאות הוא כדלקמן: קריאה/כתיבה: לקבוצת המשתמשים ניתנות הרשאות גישה מלאות, המאפשרות לה לעיין בקבצים בתוך התיקייה המשותפת ולבצע בהם שינויים, הוספות, מחיקות ופעולות נוספות. קריאה בלבד: לקבוצת המשתמשים יש הרשאות עיון בלבד, המאפשרות לה להציג את תוכן הקבצים בתוך התיקייה המשותפת אך אוסרות כל שינוי, הוספה או מחיקה. חסום: הגישה של קבוצת המשתמשים לתיקייה המשותפת נחסמת במפורש, ומונעת ממנה להציג או לתפעל כל תוכן בתוכה.
- הוספה/הסרה: אם עליך להוסיף או להסיר משתמשים מקבוצת משתמשים, אנא פעל לפי השלבים המופיעים בעמוד.
- ייבוא/ייצוא: ייבא או ייצא מידע משתמשים מקבוצת המשתמשים. בעת ייבוא מידע משתמשים, מומלץ לייצא תחילה גיליון Excel סטנדרטי ממערכת TOS ולהוסיף מידע משתמשים נוסף בהתבסס על גיליון זה.
- מחיקה: בחר את קבוצת המשתמשים שברצונך למחוק ולחץ על כפתור המחיקה.
הערה
- מנהלי מערכת יכולים להגדיר הרשאות אישיות עבור משתמשים בתוך קבוצת משתמשים. כאשר הרשאות המשתמש שונות מהרשאות קבוצת המשתמשים, סדר העדיפות הוא: חסום > קריאה-כתיבה > קריאה בלבד.
- בעת הגדרת הרשאות עבור תיקיות משותפות, אנא הקפד לשקול בזהירות אילו משתמשים או קבוצות משתמשים זקוקים להרשאות גישה, וכן את רמת הרשאות הגישה הדרושה להם.